Košarica0
Vaša košarica je prazna!

Ovu web stranicu sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.   eu     fondovi

1516879104dobitnici priznanja suncokreti ruralnog turizma 12

Dobitnici nagrade Suncokret ruralnog turizma su OPG Kamena himna za prezentaciju ruralne baštine u kategoriji turističkog seljačkog gospodarstva, Kinookus koji je dobio brončanu povelju za ruralno-turističku manifestaciju, OPG Hrid koji je dobio srebrnu povelju za tradicijsku ruralnu gastronomiju. Dodijeljene su i dvije nagrade za hrvatski otočni proizvod pa je srebrnu povelju dobila Natura Dalmacija, a brončanu povelju OPG Darinka Krnčević s Lastova.

 

„Nama je ruralni turizam jako važan segment ukupnog turizma. U našoj županiji pokušavamo, na različite načine, potaknuti daljnji razvoj. Imamo sjajne rezultate u Konavlima što je gotovo isključivo zasluga samih Konavljana,“ izjavio je župan Nikola Dobroslavić.

Dobroslavić je kazao kako su poduzeti koraci kako bi se situacija iz Konavala preslikala i na ostala područja u Županiji.

„Spomenuo bih kako radimo tematske turističke ceste. Jednu smo tako organizirali na Pelješcu, drugu u dolini Neretve. Turist na jednom mjestu može doći do informacije što se sve nudi na određenom području. S time mislimo i nastaviti. Naš Upravni odjel u dogovoru s korčulanskim turističkim zajednicama traži način na koji, kroz određena predavanja ili organiziranje tematske turističke ceste, možemo potaknuti razvoj ruralnog turizma i na otocima. Radili smo i veliki projekt tradicijskog proizvoda Dubrovačko-neretvanske županije kroz DUNEA-u. Po pitanju vinarstva smo, osim same temeljne Strategije, radili mjere za unaprjeđenje tog dijela poljoprivrede, pa i turizma. I ove godine ćemo organizirati Dubrovnik FestiWine, četvrtu godinu zaredom. Radimo i na zaštićenoj oznaci izvornosti kad je u pitanju med u suradnju s drugim dalmatinskim županijama. Vjerojatno ćemo na kraju tog višegodišnjeg postupka imati pet do šest certificiranih medova s našeg područja,“ najavio je Dobroslavić.

Uz pomoć

hopston mali banner povijest na zrnuzajedno do fondovaesi fondovi

Ova web stranica sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Natura Dalmatia i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.